Sojawas en koolzaadwas

Sojawas en koolzaadwas

Natuurlijke kaarsen worden steeds populairder vanwege hun duurzaamheid en minder schadelijke effecten op het milieu. Sojawas en koolzaadwas zijn twee van de meest populaire alternatieven voor de traditionele paraffine-was kaarsen. In dit blogartikel bespreken we de voordelen en nadelen van sojawas en koolzaadwas kaarsen.

Sojawas kaarsen

Sojawas is gemaakt van de olie die wordt gewonnen uit sojabonen. Het is een hernieuwbare hulpbron die biologisch afbreekbaar en niet-toxisch is. Sojawas kaarsen branden langzamer en koeler dan paraffine kaarsen, waardoor ze langer meegaan. Ze hebben ook een natuurlijke geur en branden schoner, waardoor er minder roet en rook ontstaat.

Een van de nadelen van sojawas kaarsen is dat ze duurder zijn dan paraffine kaarsen. Dit komt omdat sojawas duurder is om te produceren dan paraffine. Sojawas heeft ook een lagere smelttemperatuur, wat kan leiden tot problemen zoals tunnelvorming, waarbij de was niet helemaal smelt en een tunneltje vormt langs de zijkanten van de kaars.

Koolzaadwas kaarsen

Koolzaadwas is gemaakt van de olie die wordt gewonnen uit koolzaad, een plant uit de koolfamilie. Koolzaadwas is een duurzame en hernieuwbare bron van kaarswas. Het heeft een laag smeltpunt en brandt langzamer dan paraffine kaarsen, waardoor ze langer meegaan.

Koolzaadwas kaarsen zijn verkrijgbaar in verschillende geuren en hebben een natuurlijke geur. Ze zijn ook biologisch afbreekbaar en niet-toxisch, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn.

Net zoals sojawas zijn koolzaadwas kaarsen duurder dan paraffine kaarsen. Dit komt omdat koolzaadwas minder beschikbaar is en duurder is om te produceren dan paraffine. Koolzaadwas kaarsen hebben ook de neiging om sneller te smelten dan sojawas kaarsen, waardoor ze soms minder lang meegaan.

Conclusie

Sojawas en koolzaadwas kaarsen zijn beide duurzame en milieuvriendelijke alternatieven voor paraffine kaarsen. Ze zijn biologisch afbreekbaar en niet-toxisch, waardoor ze een betere keuze zijn voor het milieu en voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën. Ze branden ook langer en schoner dan paraffine kaarsen.

Terug naar blog